2012. január 2., hétfő

Kézműves szappanok

Még karácsony környékén vásároltam két kézműves szappant az egyik miskolci pláza natúr-kozmetikai standján. Régóta szemezgettem az ilyesfajta holmikkal, a neten mindig nézegettem honnan, mit lenne érdemes rendelni, de aztán valahogy letettem róla mert jobban szeretem szemrevételezni a termékeket személyesen, mielőtt megvásárolom, úgyhogy ez a stand nekem pont kapóra jött. 

Fahéj-mák

"A fahéj gyulladáscsökkentő, gombaölő, antibakteriális, vérkeringést fokozó hatású. 
Érzékeny bőrűeknek bőrpírt okozhat!"

Csoki-menta

"Hűsítő borsmentával és antioxidáns kakaóval. Jótékony hatással van a zsíros, pattanásos bőrre. Minden bőrtípusra kiváló!"

Első szaglásra  mindkét szappan nagyon erőteljes illatú. Igaz még csak a csokisat használom, reggel és este az arcomon, de csak jót tudok mondani róla. Az illata használat közben már nem olyan erőteljes, de nagyon kellemes. Nagyon jól tisztítja és feszesíti a bőrt. Első használatnál ezt a feszesítő érzést annak tudtam be, hogy tuti kifogja szárítani a bőrömet, de szerencsére nem, és a pattanásaim is elhalványodtak tőle. Úgyhogy nagyon örülök, hogy megvásároltam. 

A neten rákerestem a gyártóra, de csak email címes elérhetőségüket találtam, úgyhogy remélem a stand nem csak az ünnepi időszakban fog működni a bevásárló központban. Szívesen kipróbálnám még pár terméküket.

Ti próbáltatok már valami hasonlót? Hogy viszonyultok a natúr-kozmetikumokhoz? 
(nekem most nagyon felkeltették az érdeklődésemet)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése