2018. november 30., péntek

Sült leves

Ebben a hideg téli időben jól esik valami finom, lélekmelegítő leves. Ez az étel az utóbbi időben lett nagy kedvencünk és a végletekig variálhatjuk szeretett zöldségeinkkel. A legfontosabb mozzanata, hogy sütőben süssük meg a zöldségeket, ugyan is ettől sokkal különlegesebb lesz az íze, mintha csak főznénk!


Fogtam egy tűzálló sütőtálat, amibe került 1 közepes méretű meghámozott és feldarabolt édesburgonya, 3 szál sárgarépa, 2 kisebb szál fehérrépa, egy kevéske zellergumó, 1 nagy fej vöröshagyma negyedelve, 2 egész gerezd fokhagyma és egy fél pritaminpaprika. Ezután a felaprított zöldségeket sóztam, borsoztam, meglocsoltam olívaolajjal és megszórtam jó sok bazsalikommal. Ezután alufóliával lefedve a sütőben puhára sütöttem őket. Amikor a zöldségek megpuhultak, levettem az alufóliát és még 10 percig tovább sütöttem. A megsült zöldségeket egy lábasba szedtem, felengedtem 2 dl meleg vízzel és hozzáadtam egy kisebb üveg sűrített paradicsomot. Botmixerrel az egészet pépesítettem, és még felengedtem annyi vízzel, hogy kívánt sűrűségű legyen. Ezután még egyszer rottyanásig felfőzöm, ha szükséges ízesítem sóval és borssal. Tetejére anyukám házi bazsalikomos olajából csorgattam és magvas pirítóssal tálaltam.


+ Tipp +
Víz helyett zöldséges vagy húsos alaplével is felönthetjük, de esetleg leveskockát/vegetát is használhatunk hozzá.
Egészségünkre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése