Ebben a hideg téli időben jól esik valami finom, 
lélekmelegítő leves. Ez az étel az utóbbi időben lett nagy kedvencünk és
 a végletekig variálhatjuk szeretett zöldségeinkkel. A legfontosabb 
mozzanata, hogy sütőben süssük meg a zöldségeket, ugyan is ettől sokkal 
különlegesebb lesz az íze, mintha csak főznénk!
Fogtam egy 
tűzálló sütőtálat, amibe került 1 közepes méretű meghámozott és 
feldarabolt édesburgonya, 3 szál sárgarépa, 2 kisebb szál fehérrépa, egy
 kevéske zellergumó, 1 nagy fej 
vöröshagyma negyedelve, 2 egész gerezd fokhagyma és egy fél 
pritaminpaprika. Ezután a felaprított zöldségeket sóztam, borsoztam, 
meglocsoltam olívaolajjal és megszórtam jó sok bazsalikommal. Ezután 
alufóliával lefedve a sütőben puhára sütöttem őket. Amikor a zöldségek 
megpuhultak, levettem az alufóliát és még 10 percig tovább sütöttem. A 
megsült zöldségeket egy lábasba szedtem, felengedtem 2 dl meleg vízzel 
és hozzáadtam egy kisebb üveg sűrített paradicsomot. Botmixerrel az 
egészet pépesítettem, és még felengedtem annyi vízzel, hogy kívánt 
sűrűségű legyen. Ezután még egyszer rottyanásig felfőzöm, ha szükséges 
ízesítem sóval és borssal. Tetejére anyukám házi bazsalikomos olajából 
csorgattam és magvas pirítóssal tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése