2016. október 1., szombat

Fotónapló - Fedezd fel kis hazád

Az elmúlt napokban a Fertő tó környékén barangoltunk. Három teljes nap állt a rendelkezésünkre, hogy minél több helyre eljussunk. Szerencsére az idő is nekünk kedvezett és biztosan állíthatom, hogy kis hazánk is bővelkedik szebbnél-szebb helyekben, amiket érdemes felkeresni, felfedezni.


Nagycenk - Széchenyi kastély





 Hatalmas fák mindenhol.



Mondtam is Bálintnak, legyen olyan kedves és álljon a platánfa alá egy fotó erejéig.
 Megtette. Olyan mintha ott se lenne... :)








Fertőszéplak: 









...

7 megjegyzés:

  1. Bizony,bizony! gyönyörű ez az ország-unk!!!!Mindig fájó szívvel gondolok az elcsatolt magyar részekre,mert azok is mesések.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindig arra gondolok, hogy még annyi hely van amit látnom kell! :)

      Törlés
  2. Nem is voltatok olyan messze tőlünk!Alig fél óra Ausztrián keresztül.Bizony gyönyörű tájak, Nagycenk különösen kedves nekem, mert a kastélyban a nagybátyám hangja kalauzol végig orosz nyelven :)A környék is csodás! A Széchenyi család mauzóleumában nem jártatok? A temetőkertben található.
    A kastély udvara is csodaszépen gondozott.A labirintusban sokat szaladgáltak anno a gyerekeim :)
    Fertőszéplakon a Kálváriához vezető út is nagyon népszerű. Gyönyörű a templom homlokzata, amint a Te csodás képeiden is látszik. És biztos sétáltatok a Falumúzeumban is, bár kevés házból áll!
    Örülök, hogy tetszett a környék, kár, hogy nem találkoztunk , hacsak egy pár percnyi időre is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Széchenyi mauzóleumba most nem mentünk be, de gyerekkoromban osztály kirándulás alkalmával menni kellet ha akartuk, ha nem. Éva drága, megyünk még! Nagyon rövid idő állt most a rendelkezésünkre, de úgy indultunk haza, hogy jövőre visszamegyünk, visszük a kerékpárokat mert szupi kis utak vannak arrafelé és akkor kicsit tovább maradunk mint 3 nap. Akkor összefuthatnánk! :)

      Törlés
  3. Csak tedd a dolgod Bálint! Mint, ha ott sem lennél. :D

    Ezek a képek gyönyörűségesek Zitám!

    VálaszTörlés
  4. Mintha...:)

    Egyébként egyszer régen már jártunk arra kettesben, de most tényleg kedvet csináltál hozzá, hogy újra elmenjünk.

    VálaszTörlés
  5. Szerintem érdemes elmenni! 40 km-en belül rengeteg látnivaló! Gimisként voltunk itt kirándulni az osztállyal, de akkor még tojtunk rá, hogy hol vagyunk. Most felnőtt fejjel érdekel is a dolog, a kastélyparkokat meg nagyon szeretem! Azok a hatalmas fák, a vicces kis mókusok... nagyon bírom! :)

    VálaszTörlés