2016. május 22., vasárnap

Zászlófüzér

Nagy zászlófüzér készítésben vagyok, ugyanis a teraszunkat szeretném majd feldobni velük. Egymással harmonizáló, vidám színekből álló füzéreket tervezek varrni. Remélem a végeredmény és az összhang majd a teraszon is jól fog mutatni! :) A zászlófüzér készítéshez én elsősorban pamutvászon anyagot szoktam használni, és a kis háromszögeket ferdepántra varrom. Azért szeretem így készíteni a zászlófűzért mert így sokkal tartósabb és időtállóbb lesz, nem mellesleg a mosást is jobban bírja mint az eltisztázatlan széllel szabott füzérek. Biztos vagyok benne, hogy lehet kacifántosabban vagy éppen sokkal egyszerűbben is zászlófüzért készíteni, de most elsősorban azt szeretném megmutatni, hogy én hogyan is varrom!  :)

Lássuk a medvét! :)


Színt a színére hajtom a kiválasztott anyagot.
Gombostűvel összetűzöm, majd rárajzolom a háromszögeket. 


A rajz mentén levarrom a háromszög két oldalát, a tetejénél pedig nyitva hagyom.
Kis ráhagyással körbevágom a háromszögeket és a nyitott oldalánál kifordítom, majd megvasalom.Ezek után a nyitott részt össze is varrhatjuk, bár bevallom én nem szoktam vele pepecselni.
A  zászlókat tetszés szerint ferdepántra tűzöm (lehet közelebb, távolabb rakni, keskenyebb vagy épp szélesebb pántra, kinek hogy tetszik) majd végül rávarrom.
A füzér akasztó részéhez színben passzoló szalagot választottam, amit a ferdepánt végébe varrok bele.


Jó munkát minden zászlófüzér készítőnek! ;)


4 megjegyzés:

 1. Annyira tetszenek!! Olyan jó hangulatot tudnak teremteni! Szép anyagokból készítetted!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! A piros nekem örök kedvenc, próbálom nem csak karácsony közeledtével becsempészni a dekorációmba.. .:)

   Törlés
 2. Bár az első zászlófüzérnél megfogadtam, hogy soha többé nem varrok ferdepánttal, most azért mégiscsak kedvet kaptam... :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Válassz jó széles ferdepántot! Nekem azzal jobban megy! :D

   Törlés