2015. november 15., vasárnap

Fahéjas zabkeksz



Hozzávalók: 
30 dkg zabpehely
15 dkg liszt
20 dkg cukor
20 dkg margarin
2 tojás
1 cs. sütőpor
1 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
ízlés szerint fahéj
pici tej (ha szükséges)

A hozzávalókat összegyúrom, és ha kicsit száraznak érzem a masszát, pici tejet adok hozzá. Egy kissé ragacsos állagú masszát kell kapni, amit két teáskanál segítségével, egymástól tisztes távolságra sütőpapírral bélelt tepsire kanalazok. Előmelegített sütőben 200°C-on 10-15 perc alatt aranybarnára sütöm.


Akkor jó, ha már kicsit pirul a széle. Nem kell megijedni, ha a sütőből kivéve egyből nem tudjuk levenni a sütőpapírról mert becsapós a süti és olyan mintha nem sült volna meg teljesen, de pár perc elteltével ahogy kezd kihűlni megkeményedik.

A mazsola helyett számtalan dolgot lehet bele tenni, ha valaki épp nem rajong a mazsoláért. Kipróbáltam már reszelt sárgarépát, kókuszt, aszalt szilvát, aszalt sárgabarackot, különféle magvakat.

Dobozban tárolva sokáig eláll

9 megjegyzés:

  1. ♥ Imádjuk! Általában két adag sül egyszerre, egy mazsolás, egy csokidarabos. Nálunk tökéletes reggeli Borinak egy bögre tejjel, ovis napokon. Nekem pedig a délutáni fűszeres kávé, vagy chai latte állandó kísérője mostanában... :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekünk is most ez a kedvenc. Évek óta készítjük, de pl a tavalyi évben 1-2 alkalommal sütöttem csak meg... most az utóbbi hetekben ez a sláger. :)

      Törlés
  2. Júj, ezt feltétlenül ki fogom próbàlni! Köszönöm, hogy megosztottad!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsi vagyok mennyire fog tetszeni! Majd meséld el! Anyukám a vaj felét teszi csak bele, mellé pluszban kókuszzsírt rak. Úgy ropogósabb, de az a változat sem rossz! :)

      Törlés
  3. Köszönöm a receptet én is. Most az uncsi estéken gyakran sütünk Danival. Kezdődik a sütések és a fenekem nagyobbításának ideje. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nálunk is egye nehezebb begombolni a nadrágot... de legalább finomakat eszünk! ;)

      Törlés
  4. Mentettem, Hú,de jó!!!! Köszönöm!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szuper recept, pluszban chia magot tettem még bele :) Nagyon finom lett, sűrű vendég lesz a konyhánkban az biztos :D

    VálaszTörlés