2015. szeptember 16., szerda

Mostanában

Mostanában rengeteg elfoglaltságom van...
szerencsére! 

Bevallom gyakran úgy érzem semmire sincs elég időm. Néha csak fáradtan lesek ki a fejemből, esténként pedig szó szerint bedőlök az ágyba, pedig annyi mindent szeretnék csinálni! Kis füzetemben listába szedve  sorakoznak a tervek, teendők, amikből néha-néha sikerül kipipálni egyet-kettőt, de cserébe felkerülnek rá újabb feladatok. Aki jól ismer az most biztosan bólogat és egyet ért velem, hogy gyakran hagyja el a számat a következő mondat; "úgy szeretném végre utolérni magamat!!!" Aztán persze egy kis morgolódás után mindig rájövök, hogy ez lehetetlen és talán jól is van ez így, mert mindig van mit csinálni és sosem fog el a "mit kezdjek magammal" érzés! 

Amikor ilyen rohanósak a napok nagy a csend itt a blogon is és kicsit lelkiismeret furdalásom támad, hogy egy épkézláb posztot sem sikerül produkálnom nektek. Pedig tudom, hogy többen vártok már rá! ♥ 

Most egy jó nagy adag aprócseprő dolog gyűlt össze.. Ha megengeditek, most totál összefüggéstelenül egy jó nagy adag képes posztban rátok zúdítanám az egészet!:)

 Lássuk mi a helyzet mostanában!

Szépen lassan megszokjuk az új otthonunkat, vagy inkább megtanuljuk otthon érezni magunkat.


Apránként az ősz is beférkőzik a lakásba.



Ha már hűvösebbek a napok (jó tudom, most pont nem) akkor mindenképp sütök valami finomat.
Például ilyen rozsos-zsömit.  

A receptért katt > ide


Hétvégente kihasználjuk a jó időt. Legutóbb például "új helyek felfedezése" keretén belül egy kis kirándulós piacozás volt a program a barátokkal. Ragyogó napsütés, gyerkőcök, beszélgetés, séta, zsákmányszerzés... Köszönjük! :)





Volt egy olyan napom, amikor reggeltől estig csak szappant öntöttem. Mivel már nagyon régen főztem szappant és azt a maradékot is lelkesen elosztogattam vészesen kifogytak a készleteink. De olyan szinten, hogy szégyengyalázat, már tusfürdőt kellett vásárolnom. Aztán persze a szappanhoz szokott bőrömnél elindult a lavina, már kellett a testápoló is. :( Szerencsére néhány napja azonban ráakadtam 3 db szappanra, amit eldugtam végszükség esetére. Megmentette az életünket! :) Addig kitart, ameddig a mostani öntés beérik. Az az igazság, hogy a háziszappanjaim nélkül már el sem tudnám képzelni az életünket. A saját az igazi, mert jöhet akármilyen csodaszerként emlegetett kencefice, a sajátunknál semmi sem tartja jobban karban a bőrünket.

Készült kávészappan, hogy ne teljen el majd nap koffein nélkül! :)


Még augusztus végén történt, hogy meglátogattuk Bettust a Csipkerózsablog háziasszonyát. A tőle kapott kecsketejért hatalmas köszönet, mert így készülhetett sok-sok kecsketejes szappan! :) 





 Kakaóvajjal és vörösagyaggal felturbózva :)



Az elmúlt időszakban több titkos projekten is dolgozgattam. Sajnos van amit hanyagságomból fakadóan nem tudok megmutatni, mert elfelejtettem lefotózni, de van amit később megmutatok. Egyenlőre még nem szabad beszélnem róla, majd csak miután célba ért! 



Legyen elég ennyi, remélhetőleg hamarosan újra jelentkezem! :)

8 megjegyzés:

  1. Ó, de jó volt ezt olvasni! Remélem kaptam egy kis löketet Tőled, mert három nap intenzív gyerekszoba-festés, -pakolás után úgy érzem, kifogytam, lemerültem, pedig még nincs vége... És annyira, de annyira szeretnék egyszerűen csak bevackolni már a fotelba, kötni, horgolni, hímezni...!
    Csodásak a szappanjaid! Jövő héten végre én is nekiállok, ebben tuti motiváltak a képeid. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bettus drága készültek végül szappanok? :)

      Törlés
  2. Ó! Ha tudtam volna, hogy errefelé jársz! Szívesen összefutottam volna Veled egy teára. :) Ugyanis mi Bettivel aránylag közel lakunk egymáshoz, olyan 15-20 percnyire. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, hát szoktam felétek járni, ugyanis Bálint szülei Kaposváriak :)

      Törlés
    2. Téééényleg??? Hát ez szuper! Egyszer, ha van kedved és időd, összefuthatnánk. :)

      Törlés
    3. Szuper! Örülnék neki! :)

      Törlés
    4. Szólj időben, ha jöttök, hogy legyen időm rendet rakni. :) De komolyan ám! :)

      Törlés
    5. Jajj, nyilván a rend érdekelne, nem is a veled való találkozás! :D

      Törlés