2015. június 3., szerda

Bögrés epertorta

Ezt a receptet számtalanszor elkészítettem már, különböző gyümölcsökkel, lisztekkel variálva. Az eredeti recept Juditka konyhájatól származik, amiért nagyon hálás vagyok, mert az egyik legkedvencebb gyümölcsös süteményünk! Most tortaformára (nagy 26 centis) méreteztem az arányokat, és egy 1,5 dl-es bögrét használtam a méréshez. Próbáljátok ki, valami Isteni! :)


Hozzávalók: (26cm-es tortaformához 1,5dl-es bögrét használtam )
1 ,5 bögre cukor
2 kisebb tojás
3 bögre liszt
1 cs sütőpor
1 ek. vaníliaaroma
csipet só
1/2 bögre étolaj
1,5 bögre tej
1 citrom reszelt héja
Sok-sok eper a tetejére

Ha megsült a tetejére:

kb. 3ek olvasztott vaj, porcukor


Elkészítés:

A sütőt kb. 180-190°C-ra előmelegítem. Robotgép segítségével a cukrot és a tojásokat habosra keverem. Hozzáadom a sót, olajat, vaníliaaromát, a reszelt citromhéjat és folyamatosan adagolom hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. Ha összeáll a tészta akkor sütőpapírral bélelt nagyméretű tortaformába öntöm, a tetejére pedig bőségesen epret pakolok. Kb. 25-30 perc alatt készre sütöm. (mielőtt elkészül tűpróbát végzek biztos ami biztos alapon) A sütőből kivéve még melegen megkenem olvasztott vajjal és addig porcukrozom, míg a porcukor megmarad rajta.


Mivel próbálunk kicsit egészségesebben étkezni és a cukorfogyasztásunkra is odafigyelni, ezért cukor helyett gyakran eritritet használok, a finomliszthez pedig rizslisztet is keverek. A recept szuperül működött ezekkel a hozzávalókkal is.

Vigyázat, gyorsan fogy! :) 



7 megjegyzés:

  1. Azta, de guszta! Gondolom gyorsan elfogyott! :)

    VálaszTörlés
  2. Azta, de guszta! Gondolom gyorsan elfogyott! :)

    VálaszTörlés
  3. Szeretem a bögrés recepteket,köszönöm!!!!

    VálaszTörlés
  4. Szeretem a bögrés recepteket,köszönöm!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazán nincs mit, kíváncsi vagyok ízlik-e majd! :)

      Törlés
  5. Sziasztok! megsütöttem ezt a tortát ízre kiváló volt, de teljesen szétesett. Inkább morzsasüti lett,mint torta. Mi lehetett a hiba?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Ez a sütemény inkább piskótatészta jellegű, nem pedig torta. A torta elnevezést azért adtam neki, mert tortaformában sütöttem meg. A receptben leírtak szerint készítetted el? Esetleg finomliszt helyet más lisztet használtál? :) Írd meg a tapasztalataidat, hátha rájövünk mi lehetett a gond! :)

      Törlés