2015. március 8., vasárnap

Tavaszköszöntő lomizás

Ahogy kezd egyre jobb lenni az idő, úgy nő meg az igényünk a szabadban eltölthető programok iránt. Hétvégén a nap gyönyörűen sütött és kár lett volna a négy fal között maradni, így hirtelen felindulásból egy lomizással egybekötött kirándulásra indultunk.  Hosszú hetek óta nem voltunk már turkálni/lomizni és most jött el az ideje annak, hogy újra belevessük magunkat az egyik kedvenc elfoglaltságunkba. Szuper utunk volt, az idő tényleg nekünk kedvezett és csuda klassz kincsekre leltünk. Mutatom is, hogy mikre bukkantunk, és bár a képeken nem szerepel, de két különböző bádogbödön (virágkaspónak szánom), egy méretesebb fonott kosár és egy fából készült evőeszköztartó is hazajött velünk, de még gatyába kell ráznom őket, mielőtt megmutatom. :)





Ma pedig dupláztunk, mert Egerben a hétvégén nyílt meg a Kisasszony piac, ahol minden hónap 2. vasárnapján bolhapiacot/régiségvásárt is rendeznek majd. Ez volt az első alkalom, s bár (szerintem) nem volt túl sok (bolhapiacos) árus, de remélhetőleg hamarosan megsokszorozódik a létszám, mert a sok-sok érdeklődőt elnézve igény volna rá. Mindezek ellenére, csuda dolgokra bukkantunk, úgyhogy boldogság van! :) Innen a fehér kávéscsészék és az angol kékségek jöttek velünk haza.





14 megjegyzés:

  1. Igazán szép dolgokat találtál. A virágmintás csészék nagyon tetszenek♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Rózsás csésze 50ft volt.. igaz az egyik csorba, de kis virághoz kaspónak tökéletes lesz! :)

      Törlés
  2. Jaaaaaaj--jajajjajajaj! :DD
    Sasszem Zita vadászaton! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megvolt a bemelegítés! ;) Sőőőőt, az angol porcelánossal le is kokettáltam, Angliában dolgozik, mondtam neki mit szerezhetne nekem még :D

      Törlés
    2. Szállást nem intéztél nála? :D :D

      Törlés
    3. :D Még Bármi lehet, csak egy telefonomba kerül! :D

      Törlés
  3. Utálsz, ha azt írom, irigy vagyok? :-( Nekem a család közbeszólt, és semmi nem lett a mai lomizásból... És ez volt az utolsó lehetőség ebben a hónapban.

    De úgy örülök, hogy találtál kékeket! :-) Ügyes voltál, no.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem utállak! <3 Lesz még remélem alkalmad, hátha ahogy beindul a jó idő, felétek is lesz bőven portéka! A kéket Bálint vette észre (mig én a kávéscsészéket túrtam ki dobozok mélyéről) Mázlim volt, tudod meséltem,hogy errefelé tényleg ritka a kék, mint a fehér holló.

      Törlés
  4. Gyönyörű tárgyak! Ezeknek én is tudnék örülni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, számomra is gyönyörűek, bár most szerencsém volt, néha üres kézzel térek haza :)

      Törlés
  5. Hova èrdemes menni? Én mèg sosem voltam :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindig nyitott szemmel kell járni. Ha egy idegen településen, városban járok, mindig pásztázom a bolt és cégfeliratokat, keresem a "Használtcikk" feliratokat. Aztán valahova csak úgy kíváncsiságból betérek. Vannak már bejáratott helyek ahova betérek, ha arra visz az utam. Nem csak műszaki dolgokat lehet itt kapni, hanem sok szép porcelánt, bútort különböző kincseket. Néha a mocsokból kell szó szerint kitúrni a holmikat, de meg lehet látni a szépet. Mindezek mellé a bolhapiacokat, régiségvásárokat ajánlom. Nem tudom, hogy pontosan merrefelé laksz, de érdemes szétnézni a környékeden, hátha vannak hasonló lehetőségek :)

      Egyébként én az egri régiségvásárra járok, néha a miskolcira, bolhapiacokra (Felsőtárkány, Szarvaskő) Ezek közel vannak a lakhelyünkhöz. De gyakran útrakelünk rokonokhoz, vagy csak úgy kirándulni és akkor benézünk egy pár már ismert használtcikkesbe.

      Törlés
  6. Hijj, mennyi szépség! Még szerencse, hogy itt se közel, se távol nincs bolhapiac, mert már így is alig férek a házba. :-D

    VálaszTörlés
  7. Jajj, de csodásak! A felső Seltmann Weiden tányérok láttán különösen nagyot dobbant a szívem, mert amikor Ausztriában voltunk ilyen készlettel terítettek nekünk és menthetetlenül beleszerelmesedtem♥ Azóta vadászom őket, jelenleg 1db teásbögrénél tartok...:))

    VálaszTörlés