2015. január 11., vasárnap

Tiszta lappal, fehéren

Minap nekifogtam elpakolni a karácsonyi cókmókokat. Minden dísz, apróság visszakerült a dobozába. Hosszú álmot alszanak majd, és adventig pihennek egy hatalmasat.


A színek után most kell egy kis frissesség, egy kis változás, de valahol mégis hiányzik a karácsony sokszínűsége. Viszont az ünnep már elmúlt és bevallom nem éreztem jól magam a díszek között. Frissítés gyanánt jött egy kis fehérség, bár be kell valljam kicsit csupasznak érzem a teret. Szoknom kell! :) Most előtérbe kerültek a világos textilek, kiegészítők, fehér porcelánok. Már csak a kanapé piros-kockás párnái emlékeztetnek a karácsonyra.



A tálalószekrény szabad polcai sem karácsonnyal zsúfoltak már...


Az asztalokra a múltkorában turkált fehér, régi damaszt-párnahuzatokat terítettem. 
Egy-két karácsonyi fényfűzért is meghagytam, elvégre is még mindig hamar sötétedik, így egy kis melegséget, fényt hoznak az estékbe.






Persze idővel jönnek majd a tavaszi színek, a világos árnyalatok, de most jól esik egy kis fehérség.

15 megjegyzés:

  1. De jóóó, nagyon szép minden, bár tudom, hogy szokni kell, mert ugyanígy vagyok én is! Épp most lettem kész a fotózással, hasonló érzésekkel, mint te ! Én a kékkel vígasztalódom, mindjárt mutatom! :) Vigyázz, mire kiteszed a tavaszi színeket, jövünk látogatóba! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha hamarabb teszem ki a tavaszt, hamarabb jöttök? :DDD Valahogy még nem tudok a tavaszra hangolódni. Gondolok rá, de még korainak tartom kitenni a kisnyulat, libát, tyúkokat, tojásokat... Kell találnom valami átmenetet, mert tavaly az volt a mentségem, hogy január végén költöztünk, öltem hogy a zsákokból egy zoknit előtudtam keresni... most nincs mentség... agyalnom kell az átmeneti dekoráción! :) Kíváncsi vagyok nálatok mi a helyzet, de megvárom a bejegyzésedet ;)

      Törlés
    2. Z teázz, kötögess és élvezd a telet. Még lehet hó is :). Az elmúlt napokat azzal töltöttem, hogy séta közben különböző fenyő ágakat és tobozokat gyűjtöttem és rendezgettem a gyűjteményem. Tél történetket olvasok és magazinokat esténkét és felettébb élvezem :), hogy tél van.

      Törlés
    3. Szeretem a telet én is! :) Próbálok töltődni, csak furcsa még, hogy eddig ment a hajtáspajtás, aztán most hirtelen rám szakadt egy kicsivel több "szabadidő"... nehéz átállni, de 1-2 nap és menni fog! ;)

      Törlés
  2. De jó lett! Az érzés hasonló volt nálam is, de most éppen azon dolgozom, hogy mi is így "kifehéredjünk", mert nagyon kell nekem most ez a tisztaság...
    Most majd jövök hozzád töltekezni. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyere! ♥ Ez az időszak nekem is a fehérséggel egyenlő... tiszta lapot húztam, abból lehet kiindulni ;)

      Törlés
  3. Nagyon szépen befehéredtél!!! Nálam bézs-szürke-fehér váltotta a pirost! Minden pirost! Gyakorlatilag év közben egyáltalán nincs..
    Pedig kacérkodok egy country-kockás-piros-fehér függönyszettel!
    Nekem ilyenkor már egyáltalán nem hiányzik a karácsony rumli!Jövök majd én is fotóval!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Múltkorában láttam egy apró piros-fehér kockás anyagot a méterárúba... no nekem is eszembe jutott, hogy de jó lenne abból függönyt varrni. (igaz karácsonyra) Most hogy belegondolok évközbe nálam sincs piros... pedig szeretem! :) Kíváncsian várom a te fotóidat is! :)

      Törlés
  4. A fehér színt nagyon szeretem! Jó volt látni Nálad az üde szép fehérséget
    !Én úgy tűnik, kicsit kilógok a sorból! Még nyújtanám az ünnepet, picit hagyom még, de elkezdtem már gondolkodni a következő díszítéseken. A karácsonyi, névnapi rózsáimból készítettem egy kis kosárka "maradék ünnepet " Gyönyörűen száradtak meg, és csodaszépen mutatnak.
    egy lepedőszélből, amin csodaszép csipke van - gondoltam a konyhába függönyt készíteni. Remélem, sikerül :)
    Az idén is ,nálam piros- fehér kockás volt a konyha ablakon :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva! :) Érdekes, hogy te még nyújtanád az ünnepet. :) Karácsony elmúlta után még nekem is sikerül pár napig nyújtani a hangulatot, de aztán valahogy elillan... de ezért díszítek én nagyon hamar... advent előtt 1-2 nappal és a karácsonyfa is ezért áll már hamarabb nálunk, hogy jóóóó hosszú adventünk legyen. :) Aztán januárban valahogy minden olyan gyorsan elillan :(
      No megyek is egy kicsit még "karácsonyozni" hozzád ;)

      Törlés
  5. Hú, elképesztően elegáns! :)
    Nálunk ez sajna nem megvalósítható, mert az ülőgarnitúránk a férjem legénykori bútora és terrakotta. Szóval egy-két kiegészítővel megvalósítható, de ennyire sajnos nem.
    Pont az előbb találtam ki, hogy karácsonyra piros-fehér kockás függöny lesz a konyhában, erre olvasom, hogy másnak is ez van az eszében. Nem bírok egyedi lenni. :)

    VálaszTörlés
  6. Imádom a fehéret, a lakásom is csupa szép és friss fehér lenne, ha a vőlegényem nem lakna velem :D Így nálunk bézs-csokibarna-almazöld nálunk az élet. Csodás képek!

    VálaszTörlés
  7. Nálam maradtak fényfüzérek az ablakokban, a virágok közt. Előkerült sok gyertya, letisztult gyertyatartók, fehérre festett tobozok, termények. na meg pár szarvas :-)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szép, légies és üde így minden. Én is tegnap döntöttem úgy, hogy elég volt a karácsonyból, és leszedtem a fát. Persze este nagyon hiányzott, és szinte fáztam nélküle, de közben már valahogy zavart is, meg rettenetesen hullott...Szerintem még jövö ilyenkor is tüleveleket fogok porszívózni a szönyegböl :D Hát bizony most ki kell találni,mivel lehet megtölteni a teret,mert a húsvétozáshoz szerintem is nagyon korán van még. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsi, hogy csak most válaszolok.... valamiért nem kaptam a hozzászólásodról értesítést :(
      A húsvétos dolgokkal várok még egy kicsit én is. Bár nekem nincs is sok húsvéti holmim... (mééééééég) :)

      Törlés