2014. október 6., hétfő

Kincsvadászat után

Az elmúlt időszakban is volt ám bolhapiacozás, alkudozás, régiségvásár és használt cikkes boltocskákban turkálás. Nem egyszerre... csak eddig nem volt időm mindent lefotózni, és külön külön írni róluk, úgyhogy megvártam, míg összegyűlik egy kisebb bejegyzésre való tárgyacska. Íme! 

Bálint vadászta le a HP-könyveket a régiségvásárban, ez a kettő hiányzott a sorozatból, és már 1 éve kerestük őket... természetesen használtak, de szép állapotúak és könyv illatuk van! :) 


Francia cérnák fa spulnin 


Aprócska fém tányérkák (poháralátét méretűek) és néhány villa...

 

Olvasó a mamámnak. 
Nagyikám már korábban megkért, hogy keressek neki apróbb szeműt, most végre találtam és ma kézhez is kapta! :) 


Régi vágyam volt a következő kis gyönyörűség! 
Citromprés, vagy citrom facsaró. Fogalmam sincs mi a tisztességes neve. Negyed citromot kell beletenni és összenyomni. Életemben először egy teaházban találkoztam ilyen ketyerével még évekkel ezelőtt. Mindig is akartam egy ilyet, de nem találtam, vagy nem kerestem elég kitartóan. Inox és gondolnátok, hogy 20 Ft-volt? :) IMÁDOM!


Angol porcelán teáscsészealjak. Sajnos a csészéjük nem volt meg, de így is jöttek velem haza. Gondoltam jó lesz citromnak, pár szem keksznek, sütinek, bárminek! :)



Persze van ami hiánytalanul megvolt. 
Az egyetlen darab, ami olyan kis kecses, bájos darab! :)




Néhány fából készült apróság, amik terveim szerint idővel átalakulnak majd. 
Egy kis csiszolás, egy kis festés és a képkeretekből  "kioperálom" a termésekből készült képeket. 


Mondtam már, hogy szeretem a használt holmikat és hogy mennyire szeretek vadászni rájuk???
Nagyon szeretek keresgélni, árválkodó apróságokat megmenteni.. Nem akarok nagyon elfogult lenni, de ezek láttán talán ti is megértitek ezt a szenvedélyemet! :)


19 megjegyzés:

  1. Óhh, de írigy vagyok a fa spulnikra! Én a hétvégén kifejezetten spulni vadászaton voltam, de nem találtam! Azért lett helyette más! :) Szép dolgokat vettél! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem komplett listám van, vásár előtt áttanulmányozom, az Zuram is átolvassa... és akkor valamit mindig sikerül teljesíteni, beszerezni róla. De van hogy semmi tervezett nem jön össze. Ehez mázli is kell... meg egy-egy vásáron annyi holmi, apróság van... no meg tömeg, hogy nagyon nehéz kiszúrni dolgokat. Sokszor veszem észre magamon, hogy bizonyos dolgokat annyira keresek, mintha szemellenzővel mennék, és csak azokra fókuszálok :D Pl a múltkor utólag vettem észre itthon, amikor a fotókat nézegettem vissza(csészéket fotóztam) hogy a kép sarkában volt egy csudaszép rózsás mély és lapostányér... de akkor annyira a csészéket néztem, hogy meg se láttam a fától az erdőt... nah ilyenkor verem a fejem a falba :D

      Egyébként üres spulnit keresel, vagy cérnástól? Múltkorában találtam (a kosárbolt webáruházban) üres fa spulnikat, 5db volt azt hiszem 650ft körül.

      Törlés
    2. Cérnásat, de azért köszi a tippet! :)

      Törlés
    3. Remélem legközelebb találsz majd. Ezidáig még én sem akadtam hasonlóakra :)

      Törlés
  2. de szépek! te amúgy mit dolgozol Zóra? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm kedves Névtelen! Pszt... titkos ügynök vagyok! ;)
      (de egyébként önfoglalkoztató, ami abszolút de nem vág a blogom témájába)

      Törlés
  3. A porcelánok valami csodák. Éva

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Éva! Én is így gondolom, ezért is csaptam le rájuk! :)

      Törlés
  4. Azért most kicsit irigy vagyok. :-( Az utóbbi időben (na jó, mióta a világ végén élünk) ritkán jutunk el kincsvadászatra. Régen nagy vásárbajárók voltunk mindketten, külön is, aztán együtt órákig bogarásztunk pécsiek lévén a pécsi vásárban.
    Most vasárnap végre, hosszas szervezkedés után sikerült eljutnunk, és hatalmas csalódás volt... Fele akkora területen leginkább "kupecek" árultak mindent iszonyú drágán. Most kell találnom valahol elérhető közelségben (távolságban) új kincsvadász helyet, mert listán van, jó hosszú.
    Van esetleg ötletetek, hogy Kaposvár környékén, Balaton déli partján merre érdemes indulnunk? Esetleg az északi part is belefér...

    A porcelánok gyönyörűek, a spulnikért irigyellek, abból sosem elég. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, a spulnik nagy szerelem nekem is! A cérnák is nagyon jó minőségűek rajta :)

      Törlés
  5. Hű, hát most nagyon irigykedem :)
    Gyönyörű dolgokat találtál :)

    VálaszTörlés
  6. Azt hiszem lassan nekem is ki kéne néznem ide, a győri régiségvásárra :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ejj Szilvikém, tessék csak kinézni! Ha más nem egy kis bámészkodós-kikapcsolódás... mi is így kezdtük! :)

      Törlés
  7. Ahhh...micsoda kincsek! Bevallom a fa spulnik miatt nagyon irigyellek én még soha, egyetlen régiségvásáron sem láttam egyet sem. De nem adom fel!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én már korábban is találkoztam fa spulnin cérnával, viszont van aki olyan drágán adta, hogy annyiért inkább lemondtam róla. Ezzel mázlim volt! Ha esetleg üres fa spulnit keresel a kosárbolt webáruházban kani, 5 db van egy csomagban 650Ft-ért... én is gondolkodtam de jó lenne, pl a méterre vett vékony csipkéimnek.

      Törlés