2013. február 17., vasárnap

Régiségvásár

Elnézéseteket kérem, hogy nem jelentkeztem, de szabadságoltam magam egy kis időre. Elutaztunk itthonról néhány napra, most pedig próbálom magam utolérni. Már úgy érzem sínen vagyok, úgyhogy itt az ideje a bloggal is foglalkozni. :)

Mióta itt lakunk Egerben rendszeresen ellátogatunk a havonta (minden hónap 3. vasárnapján) megrendezett régiség vásárra. Rengeteg szuper dolog található itt, felsorolni sem tudnám mennyi dolgot lehet kapni, ezt látni kell! Szeretem a régi holmikat, könyveket és mindenféle apró csecse-becsét. Szeretek nézelődni, sodródni a tömeggel és rácsodálkozni a különlegességekre és  figyelni azt ahogy az emberek alkudoznak és bonyolítják az "üzletet". Sőt, vásárolni is szeretek! Most is vettem néhány apróságot, de azt majd egy következő postban mutatom meg nektek. 

Addig is pár kép ízelítőül a vásárról:











8 megjegyzés:

  1. Olyan szuperek ezek a vásárok, annyira szeretem a hangulatukat, meg úgy mindent. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon szeretem a vásári forgatagot! :)

      Törlés
  2. Óóóó! De egyformán halad az életünk!
    Két hete tudtam meg, hogy Nagykállóban is ilyen elv szerint van minden hónapban egy alkalommal régiségvásár(ez a hozzánk legközelebbi olyan város, ahol van ilyen). Már alig várom, hogy elmehessek és vásárolhassak, fotózhassak.
    Meglepő, hogy éppen erről posztolsz :)
    Azokból a régi cserépedényekből biztosan vettem volna 3-4 db-ot is az akciós 1000 Ft/db-ért.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nézz el mindenképpen, nagyon szuper dolgokat találhat az ember!

      Törlés
  3. De irigyellek ezért a vásárért, felénk sajnos nincs semmi ilyesmi. Bolhapiac van igaz, bár én csak a kidobásra érdemes áruk piacának hívom, semmi érdemlegeset nem lehet ott vásárolni.
    Nagyon kíváncsi vagyok, mit vásároltál!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bolhapiac...hmm... itt a szomszéd településen van zsibvásár, az is hasonló lehet, ott amit megéri venni az a gombok és a cérna. Itt a környéken ugyanis régen rengetegen hímeztek matyót (vitte nekik a varrós asszony a kivarrni valót, cérnát, majd ha kész kifizette, és vitte fel pl Pestre eladni, az asszonyok meg leleményesek voltak, nem kellett ám annyi cérna, pamut fonal amennyit félreraktak maguknak. Az évek során rengeteg cérnájuk lett így. no ilyeneket érdemes ezeken a bolhapiacon, zsibvásáron venni, legalábbis felénk lehet venni ilyet is :) )

      Törlés
  4. Lehet furcsa, de nekem a két páncélon akadt meg a szemem :)) De lényegében mindenből tudtam volna ott vásárolni :) Itt Győrben is van ilyen vásár, egyszer-kétszer voltam már, itt is sok szép dolog van :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A páncélon nekem is megakadt a szemem, le is kellett fotóznom. Mindig van valami ilyen amit nem tudok szó nélkül hagyni, a páncél is ilyen :)

      Törlés