2012. június 9., szombat

Erkély projekt

Kertészkedni az erkélyen? Naná, hogy lehet! :)))
Nemrég jöttem be a lakásba mert gyomláltam, sepertem és felmostam az erkélyt, amikor eszembe jutott, hogy ezt meg kell mutatnom nektek, mert úgy imádom!

Mikor elköltöztünk otthonról, nekem kikötésem volt, hogy olyan albérletet találjunk aminek van erkélye. Nem csak a mosás utáni ruhaszárítás fontossága miatta, hanem mert szerettem volna növényeket nevelni. Imádom a növényeket, legyen az virág, vagy akár zöldségféle. Növények nélkül nem tudom elképzelni az életem, imádom a kertészkedést, a fűnyírástól kezdve a kapálásig mindent... de ügye lakásban ez eléggé lehetetlen. Viszont az erkélyen igyekszem kiélni minden ilyen vágyamat.

A korlátokon balkonládák vannak, amikbe futómuskátlit és mézvirágot ültettem, valamint van még napraforgóm és páfrányom is és az erkély egyik sarkában mindenféle olyan jó dolgot ültettem amit a konyhában tudok hasznosítani. Nincs is jobb mint kimenni az erkélyre és letépni egy kis petrezselymet, vagy zellert a leveshez, vagy letépni  egy kicsit a citromfűből, mentából a limonádéhoz vagy a házi Mojito-hoz. 

Már megjelentek az első virágok a paradicsomon, úgyhogy már alig várom, hogy a saját kis paradicsomunkat szakíthassuk le! :)
Jah, és persze minden bio! :D 




Még szeretnék pár fűszernövényt beszerezni, pl. oreganot és rozmaringot, és szeretnék még pár virágládát az erkélyre, ami befelé van felakasztva és abba pár virágot... No és jó lenne a fal tövébe valami ülő alkalmatosságot is kitalálni, mert néha jól esne kiülni a "kertbe", de még nem találtam ki, mi lenne a megfelelő... esetleg egy kicsi pad, kis sámli, vagy talán egy babzsákfotel? Vagy egy nagyobb párna? Nem tudom, de remélem ez is hamarosan meglesz, addig pedig inspirálódom a neten. :)

Ti szerettek kertészkedni? 
Szerintetek mivel lehet/lehetne még feldobni az erkélyt? :)

3 megjegyzés:

  1. nagyon szép kis erkély :) én a padra szavaznék :)

    VálaszTörlés
  2. Jajj nagyon aranyos kis sarok :) Cuki :) Én nagyobb párnára szavazok :$ vagy a babzsák is jó :)

    VálaszTörlés
  3. Köszi lányok! :) Már el is kezdtem kutakodni babzsák és pad ügyben, mert a méret is fontos most :) meglátjuk melyik fér el jobban :)

    VálaszTörlés