2012. március 26., hétfő

Mire jó a költözés?

Elkezdődött a dobozolás, ugyanis megtaláltuk a megfelelő lakást, ami az első kis közös otthonunk lesz. Fantasztikus lakás! Legalábbis fantasztikus adottságai vannak amiből a legjobbat hozatjuk ki, ha ügyesek vagyunk :) Totál izgalmas dolog ez az egész, és mivel eddig a vizsgáim miatt nem sok időt tudtam a költözésnek szentelni, az elmúlt pár napban már teljes gőzzel belevetettem magam a csomagolásba. El sem hinnétek mennyi cuccot sikerült már bedobozolni... tulajdonképpen már csak a mindennap használt holmik, ruhák váratnak még magukra, de ezeket majd elég lesz akkor eldobozolni, amikor már tényleg az új helyen leszünk.  A húsvéti ünnepeket már az új helyen töltjük! :)

No és mire jó a költözés?
A csomagolás rengeteg időmet lekötötte, de legalább szelektáltam sok-sok dolgot...és ha a ruhákat is bezsákozom, tuti jó néhány darabot ki fogok selejtezni a szekrényemből. Sajnos hajlamos vagyok olyan ruhadarabokat is megtartani, rakosgatni, amit abszolút de nem hordok...Évek óta minden évben 2 alkalommal tartok szekrény-selejtezést. A jól bevált módszerem, hogy három csoportra bontom a ruháimat; 
  1. Kedvencek(amiket hordok is)
  2. amiket nem hordok soha
  3. jó lesz majd valamire kategória (pl.: belefogyok, elmegyek az operába stb. :) ) 
No ezt az utolsó két kategóriát most úgy ahogy van bezsákozom, és megválok tőlük, mert teljesen felesleges ámítanom magam, hogy "jó lesz ez még valamire..." "majd belefogyok".... A-a.. Ennek vége! Az az igazság, hogy tényleg nem szabad ennyire ragaszkodni egy-egy ruhadarabhoz, mert elnyúlik, mert kibolyhosodik, mert kifakul, mert kihízom stb... és ezek csak!!! ruhák... bármennyire is tudunk ragaszkodni egy-egy ruhaneműhöz, el kell "engedni" őket, különben nincs az a szekrény, ami elég lenne számomra! :)

No és mellékesen azzal vigasztalom magam, hogy úgyis annyit turizom, és annyi ruhát vásárolok, hogy ezt a szelektálást tényleg évente kétszer el kell követnem. 

Ti hogyan szelektáltok? Mi a bevált módszeretek erre?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése