2011. december 20., kedd

Sós rudak

Hozzávalók:
25dkg margarin
55dkg liszt
2dl tejföl
fél csomag szalakáli


A hozzávalókat jó alaposan összedolgozom. 15percig piheni hagyom, majd a tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtom, csíkokra vágom és felvert tojással megkenem. Ízlés szerint szórhatunk rá sajtot, füstölt sajtot, kömény vagy szezámmagot. Előmelegített sütőben 10-15perc alatt készre sütjük.

Jól zárható dobozban napokig eláll :)

Én mindig dupla vagy tripla adagot csinálok ilyenkor, mert gyorsan megvan, és karácsonykor összegyűlik a nagy család, úgyhogy gyorsabban fog elfogyni, mint amennyi idő alatt elkészült. 


Ti hogy álltok a készülődéssel? 

1 megjegyzés:

  1. Már napok óta tervezem a sósrudak elkészítését, most le is mentettem a receptedet és holnap elkészítem!:))

    VálaszTörlés