25dkg margarin
55dkg liszt
2dl tejföl
fél csomag szalakáli
só
A hozzávalókat jó alaposan összedolgozom. 15percig piheni hagyom, majd a tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtom, csíkokra vágom és felvert tojással megkenem. Ízlés szerint szórhatunk rá sajtot, füstölt sajtot, kömény vagy szezámmagot. Előmelegített sütőben 10-15perc alatt készre sütjük.
Jól zárható dobozban napokig eláll :)
Én mindig dupla vagy tripla adagot csinálok ilyenkor, mert gyorsan megvan, és karácsonykor összegyűlik a nagy család, úgyhogy gyorsabban fog elfogyni, mint amennyi idő alatt elkészült.
Ti hogy álltok a készülődéssel?
Már napok óta tervezem a sósrudak elkészítését, most le is mentettem a receptedet és holnap elkészítem!:))
VálaszTörlés