2018. szeptember 1., szombat

Kemencés pizza

Házi készítésű pizzával zártuk a mai napi kertészkedést és nyitottuk meg a szeptembert. 


Ma nem a jól bevált receptemet készítettem el, hanem kipróbáltam valami újat, ami Gennaro Contaldo (Jamie Olvier mentora) nevéhez fűződik. Egyébként Gennaro már régen a szívembe lopta magát, miután többször is végignéztük a Tv paprikán a Két éhes olasz című sorozatot. Maga a sorozat is nagyon érdekes, jó szívvel tudom ajánlani! A két szakács Antonio Carluccio és Gennaro Contaldo több mint 40 év után visszatérnek hazájukba Olaszországba, hogy kiderítsék hogyan változott az olasz kultúra, a hagyományok a főzéshez való hozzáállás és ez hogyan befolyásolta azt, amit napjainkban az olaszok az asztalra tesznek. Ismeretterjesztő, szórakoztató, néha vidám, néha megható, roppant érdekes sorozat.

A pizza receptje:


500g 00-ás liszt
1tk. só
325 ml langyos víz
7 g szárított élesztő


Az elkészítésről egy kis videó:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése