Szoktatok morzsasütit készíteni?
Imádom, mert a különböző
gyümölcsöknek köszönhetően jól variálható, pikk-pakk elkészíthető
kanalazható finomság. Csak győzzük kivárni míg egy kicsikét meghűl!
A minap körtés-málnás változatban készítettem el, mert szerencsére a kertünk idén bővelkedett mindkettőben.
A minap körtés-málnás változatban készítettem el, mert szerencsére a kertünk idén bővelkedett mindkettőben.
Egy tűzálló tálat kivajaztam, majd 2-3 közepes méretű körtét
meghámozva, kimagozva beledaraboltam és megszórtam 4 maréknyi friss
málnával. Az egészet 1 púpos evőkanálnyi cukorral összeforgattam,
ízesítettem egy kicsike vaníliaaromával és rummal. Egy keverőtálban 20
dkg teljes kiőrlésű liszthez mértem 5 dkg apró szemű zabpelyhet, 10 dkg
cukrot, egy csipetnyi sót és 15 dkg hideg vajjal elmorzsoltam az
egészet, amit a sütőedényben lévő gyümölcsre szórtam.
Lefedve 200 fokon 30 percig sütöttem, majd az alufóliát levéve még további 10 percig sütöttem, míg szép aranybarna nem lett.
Egészségünkre!
Nagyon jól néz ki! :)
VálaszTörlésAz íze sem utolsó, tényleg gyorsan összedobhatós! ;)
TörlésMekkora sütőedényben sütötted? Nagyon ízletesen néz ki:-)
VálaszTörlésEz az adag szerintem egy 26 centi átmérőjű edényben kényelmesen elfér. Nekem egy kocka alakú kerámia sütőedényben készült, ami 22cm x 22cm-es, plusz még 2 ilyen kicsinyke (12cm átmérőjű) pöttyös sütőedénybe is jut belőle. :)
Törlés