2017. szeptember 11., hétfő

Crumble - Morzsasüti

Szoktatok morzsasütit készíteni?

Imádom, mert a különböző gyümölcsöknek köszönhetően jól variálható, pikk-pakk elkészíthető kanalazható finomság. Csak győzzük kivárni míg egy kicsikét meghűl!

A minap körtés-málnás változatban készítettem el, mert szerencsére a kertünk idén bővelkedett mindkettőben.

Egy tűzálló tálat kivajaztam, majd 2-3 közepes méretű körtét meghámozva, kimagozva beledaraboltam és megszórtam 4 maréknyi friss málnával. Az egészet 1 púpos evőkanálnyi cukorral összeforgattam, ízesítettem egy kicsike vaníliaaromával és rummal. Egy keverőtálban 20 dkg teljes kiőrlésű liszthez mértem 5 dkg apró szemű zabpelyhet, 10 dkg cukrot, egy csipetnyi sót és 15 dkg hideg vajjal elmorzsoltam az egészet, amit a sütőedényben lévő gyümölcsre szórtam.

Lefedve 200 fokon 30 percig sütöttem, majd az alufóliát levéve még további 10 percig sütöttem, míg szép aranybarna nem lett.


 Egészségünkre! 


4 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Az íze sem utolsó, tényleg gyorsan összedobhatós! ;)

      Törlés
  2. Mekkora sütőedényben sütötted? Nagyon ízletesen néz ki:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez az adag szerintem egy 26 centi átmérőjű edényben kényelmesen elfér. Nekem egy kocka alakú kerámia sütőedényben készült, ami 22cm x 22cm-es, plusz még 2 ilyen kicsinyke (12cm átmérőjű) pöttyös sütőedénybe is jut belőle. :)

      Törlés