Ebben a melegben nem szeretem a nehezebb kajákat, de ezt a frissítő, mediterrán tésztasalátát ilyenkor nyáron szívesen készítem. Önmagában is finom, laktató étel, de akár grillezett húsok mellé köretként is kiváló!
Az eredeti recept Babette-től származik.
Hozzávalók:
Salátához:
- fél csomag (kb. 125 g) durumtészta megfőzve
- uborka, paradicsom, hagyma - tetszőleges mennyiségben
- kb. 100 g fetasajt
Öntethez:
- 3 ek. hidegen sajtolt olívaolaj
- fél citrom/lime leve
- frissen őrölt színesbors
- egy kisebb csokornyi friss oregánó és menta vegyesen
- pici só - (bár én ezt mindig kihagyom a sós feta miatt. )
Elkészítés:
Elsőnek a salátaöntetet állítom össze. A csokornyi fűszert felaprítom és az olajjal, citromlével, őrölt színes borssal összekeverem. Kifőzöm a tésztát, leszűröm és félreteszem hűlni. Amíg a tészta kihűl felaprítom a zöldségeket. Az 5-6 db nagyobb fej ízes paradicsomot, egy kis fej hagymát és tetszőleges mennyiségű uborkát feldarabolom majd egy tálban összekeverem a kihűlt tésztával. Rákockázom a fetasajtot, meglocsolom az öntettel és alaposan összekeverem az egészet. Hűtőben tárolva még jobban összeérnek az ízek, de frissen fogyasztva is nagyon finom!
Jó étvágyat!
+ 1 tipp tőlem
Ha nem szerettek hagymaszagúak lenni, akkor a felszeletelt hagymát tegyétek bele egy szűrőedénybe majd 2 dl forró vízzel forrázzátok le, csepegtessétek le és várjátok meg míg kihűl. Ezzel a módszerrel kicsit elveszünk a hagyma erősségét.
Ha nem szerettek hagymaszagúak lenni, akkor a felszeletelt hagymát tegyétek bele egy szűrőedénybe majd 2 dl forró vízzel forrázzátok le, csepegtessétek le és várjátok meg míg kihűl. Ezzel a módszerrel kicsit elveszünk a hagyma erősségét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése