2017. augusztus 4., péntek

Frissítő mediterrán tésztasaláta

Ebben a melegben nem szeretem a nehezebb kajákat, de ezt a frissítő, mediterrán tésztasalátát ilyenkor nyáron szívesen készítem. Önmagában is finom, laktató étel, de akár grillezett húsok mellé köretként is kiváló!

 Az eredeti recept Babette-től származik.


Hozzávalók:

Salátához:
  • fél csomag (kb. 125 g) durumtészta megfőzve
  • uborka, paradicsom, hagyma - tetszőleges mennyiségben 
  • kb. 100 g fetasajt
Öntethez: 

  • 3 ek. hidegen sajtolt olívaolaj
  • fél citrom/lime leve
  • frissen őrölt színesbors
  • egy kisebb csokornyi friss oregánó és menta vegyesen
  • pici só - (bár én ezt mindig kihagyom a sós feta miatt. )

Elkészítés:

Elsőnek a salátaöntetet állítom össze. A csokornyi fűszert felaprítom és az olajjal, citromlével, őrölt színes borssal összekeverem. Kifőzöm a tésztát, leszűröm és félreteszem hűlni. Amíg a tészta kihűl felaprítom a zöldségeket. Az 5-6 db nagyobb fej ízes paradicsomot, egy kis fej hagymát és tetszőleges mennyiségű uborkát feldarabolom majd egy tálban összekeverem a kihűlt tésztával. Rákockázom a fetasajtot, meglocsolom az öntettel és alaposan összekeverem az egészet. Hűtőben tárolva még jobban összeérnek az ízek, de frissen fogyasztva is nagyon finom!

Jó étvágyat!

+ 1 tipp tőlem
Ha nem szerettek hagymaszagúak lenni, akkor a felszeletelt hagymát tegyétek bele egy szűrőedénybe majd 2 dl forró vízzel forrázzátok le, csepegtessétek le és várjátok meg míg kihűl. Ezzel a módszerrel kicsit elveszünk a hagyma erősségét.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése