2016. március 20., vasárnap

Tavaszodik

Az idő nagyon szeszélyes, de szinte rohannak a napok. A természet is felgyorsult léptekkel siet előre, így már a kerti munkálatok is megszaporodtak a nagy sietségben. 

Amikor épp nem esett az eső a szemtelen vakondok földkupacait gyűjtöttem össze a fűből. Jó sok föld gyűlt össze, összesen 31 túrásig számoltam, utána inkább feladtam és próbáltam nem idegesíteni vele magam. Vakundokunk egyelőre másfelé túr, remélem a változatos praktikák hatására sikerül kiszorítani a terepről. (*kopp-kopp* lekopogom). A történtek persze a gyepet alaposan megviselték, de remélem a gondos munkának köszönhetően helyrejön! A növényeket sem hanyagoltam el, aminek szüksége volt rá, azt igyekeztem gondosan, alaposan megmetszeni és volt egy szélcsendes délutánunk amikor az első lemosó permetezésre is sor került. 

Persze most jön még csak a java, lesz még munka dögivel! :)


A virágok rohamléptekben bontják szirmaikat és sokszor azon kapom magam, hogy már rengeteg tavaszi virág elvirított. Amennyit csak tudok, dokumentálok! :)


A szorgos méhek is megérkeztek.


A vasárnapi piacon nem tudtam ellenállni az apró fejű árvácskáknak.
Került is a teraszra néhány színes szépség, hogy legyen miben gyönyörködni!No és persze a bolhapiacos edénykéim - cserépburkoló gyanánt - végre újra használatba kerülhettek. 


 Egy igen csak elhasználódott és megviselt agyagcserepet találtam a fészerben, amibe fehér futó-árvácskákat raktam. Ez most a kedvencem, mert ez a cserép igazán rusztikus külsőt kölcsönöz neki, no meg ritkán találok fehér árvácskákat!Szeretem!! ♥♥♥6 megjegyzés:

 1. Gyönyörűek! Annyira szeretem ezeket a pici árvácskákat, mint sok-sok kis pillangó, olyan szépek!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Téééényleg, mint sok kicsi pillangó! Ez tetszik! :)

   Törlés
 2. Ez az árvácska tényleg csodaszép! Ilyen cserepem nekem is jónéhány van, szeretem is őket nagyon.

  VálaszTörlés
 3. Ó, de szépek az árvácskák! Idén még nem vettem, talán holnap, de az aluminium teáskannába én is mindig apró futóárvácskát ültetek...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugye milyen kis édesek? Nem bírtam nekik ellenállni, igaz a saját, magról vetett árvácskák is a napokban kezdik bontogatni szirmaikat.

   Törlés