2015. április 21., kedd

Egy fűszertartó polc új ruhája

Hónapokkal ezelőtt egy lomizás alkalmával leltem rá erre a pirinyó fűszertartó polcra. Igaz volt egy kis szépséghibája, mert az éleknél a lakkozás felhólyagosodott, de gondoltam egy kis törődés után nagyon jól fog mutatni a hobbiasztalom feletti falon. Elterveztem, hogy majd telepakolom a cérnáimmal, varráshoz használt kellékeimmel. Megvásároltam, hazahoztam és félretettem, hogy amikor időm lesz rá gatyába rázom. Beköszöntött a tél és bevallom már nem volt kedvem kint a garázsban kapargatni, csiszolgatni  a festéket. Teltek múltak a hetek és a sok elfoglaltságom mellett valahogy háttérbe szorult a polcocska csinosítása.


 Múlthéten azonban szöget ütött a fejembe, hogy ideje lenne rendbe hozni a polcot, ugyanis a KIK-ben apró méretű csatos üvegekbe botlottam. Pirinyó kis cukorfalatok 180 Ft/db áron, méretben pedig pont a fűszertartó polcocskára illenek. Nem volt más hátra, nekifogtam rendbe szedni a polcot.Hőlégfúvóval és spaklival eltávolítottam a lakkréteg nagyobb részét. Ahol már eleve felhólyagosodott, ott könnyű dolgom volt de akadtak nagyon makacs részek azért Bálint még csiszolóval is alaposan átfutott rajta. Zománcfestékből kikevertem egy világosszürke színt, amivel összesen 3 rétegben festettem le. 


Pici csiszolás és már mentek is rá a mindenféle aprósággal megtöltött csatos üvegecskék, cérnák, csipkeszalagok.
(A csupa-fehér hálóban fotóztam, így a képek visszaadják az eredeti színt)


Még gondolkodom valami mintán vagy esetleg feliraton, amivel jobban fel lehetne dobni...
de azt hiszem erre aludnom kell még párat :)
7 megjegyzés:

 1. Nagyon helyes lett, nekem nagyon tetszik!
  Minden elismerésem, főleg a harmadik réteg miatt, én a másodiknál szoktam kidőlni! :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Talán ezért is állok neki olyan nehezen a többi festenivalónak... :))

   Törlés
 2. :D Én is így vagyok a festéssel! Most például egy tortatál vár rám, és csak vár, és vár, és vár... :D
  Szép lett a kis polcod, és nagyon jó áron vetted az üvegcséket! Ügyi vagy! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Képzeld, egy natúr tortatál nálam is várakozik arra hogy lefessem csak még fogalmam sincs milyen színre. Vacillálok. A tiéd, ha elkészül milyen színű lesz? :)

   Törlés
  2. Türkiz kék lesz majd egyszer... :)

   Törlés
 3. Szuper jó! Ügyes vagy!
  Ilyen, vagy hasonló polc nekem is kellene! Lomisoknál keresni fogom, ha találok az ötletet vihetem ? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen! :) Ötletvivés? Ó, de hát én csak lefestettem! Azt viszel amit szeretnél, számomra a megtiszteltetés, ha ötletet tudok adni! :)
   Gyakran találkozom régiségvásárokon, lomis helyeken hasonló méretű polcokkal... csak nem mindegy, hogy mennyiért. Én kivártam az igazit...Ez kb 400ft volt :)

   Törlés