2014. június 11., szerda

Kerti ücsörgős

A ház és a kisház/fás között van egy kicsinyke, fedett kiülős rész. Amolyan filagória szerűség. Ezt a helyet szerettem volna kicsit stílusosabbá tenni. 

A fedett terasz hátsó részénél már igen csak közel van a szomszédság (ami persze nem zavar). Közel a kerítés amire nád van felrakva, azt pedig én nem szívlelem. Sőőőőt! Be kell vallanom ez a nádazós megoldás nekem sosem tartozott a kedvenceim közé. Lehet hogy sok mindent elrejt, de az idő igen hamar tönkre vágja, elszíneződik, elkezd darabjaira hullani és utána csak a szemét van vele. Szóval tényleg nem rajongok ezért a megoldásért. Az utcafront felé eső kerítéshez is fel volt rakva pár méternyi, de a szél alaposan megtépázta és az már olyan szinten szúrta a szemem, hogy még a lomtalanítás előtt megszabadultunk tőle.  Későn kapcsoltam, mert akkor ezt a kisebb adagot is leszedhettem volna, de ez várat magára a következő lomtalanításig. Elvan még a jelenlegi "helyén"és amúgy is függönyöket varrtam elé, úgyhogy már abszolút nem bántja a szemem. (jó persze a tudat, hogy ott van nem hagy nyugodni )

No de visszakanyarodva a teraszhoz! Imádtam a pinteresten a felfüggönyözött teraszokat bámulni. Annyira megtetszett az ötlet, hogy egyből tudtam nekem is kell függöny a teraszra! Az anyaggal nagy szerencsém volt, mert korábbról több méternyi maradt, így arra nem kellett költenem. A méretre szabás, és beszegés viszont már nem volt egy leányálom. Bénázásomnak köszönhetően két teljes napom is ráment. Összesen 7 darab függönyt szabtam ki, szegtem be és hajtottam fel. 170 és 190 cm magasak... 

A függöny felső részét úgy hajtottam fel, hogy a függönyrúdra könnyedén rá tudjam majd húzni. Ezért függönybehúzó sem került rá, hanem inkább sűrűbben raktam a függönyrúdra, hogy kellőképpen ráncolódjon. 



A három nyitott oldalból kettő lett teljesen felfüggönyözve. (hátsó és az oldalsó) Még gondolkodom, hogy a másik nyitott oldalra tegyek-e fel függönyt, de szerintem ennyi fény azért kell, meg oda már fel vannak akasztgatva a muskátlijaim. Még vacillálok, mert  ha előre rövidebb függönykéket varrnék, kb olyan 40-50 centiseket, akkor még kuckósabb lehetne a hely és a fény is bejutna.




Persze a függönyökkel nem állt meg a csinosítgatás. Varrtam zászlófüzéreket és ahogy elnézem szükség lesz még párra. Felkerült az egyik krétatáblám is a kisház falára és még akad a tarsolyomban jó néhány ötlet amit szeretnék megvalósítani. Ahogy elkészülök velük beszámolok róla nektek is! :)


6 megjegyzés:

  1. Nagyon szuper!Jó lehet itt üldögélni és reggelizni! :)

    M.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez igy van! Szeretünk itt reggelizni, ebédelni, vacsorázni! ;)

      Törlés
  2. A kovetkezo bejegyzeshez irt kerdesre megtalaltam itt a valaszt :)

    Nagyon hangulatos

    VálaszTörlés