2014. április 6., vasárnap

Kerti napló

Szeretek füvet nyírni. Legalábbis mindig ezt mondtam.  Viszont a minap (fűnyírás után) kicsit gondolkodóba estem… vagy inkább estem volna, de nem tudtam eldönteni, hogy mi fájt jobban a fejem, vagy a lábam. 2,5 órán keresztül játszottam a "hegyről le-hegyre fel" típusú tilitolit a fűnyíróval. Szeretem a kihívásokat, de ezt a hegyre költözést nem gondoltam át teljesen :) Mindenesetre a fűnyírást még megtoldottam egy kis kapálással, magvetéssel.

A kert közepén volt egy tűzrakó hely. Nah jó, nem volt az tűzrakó, de a füvet kiégették onnan. Körbe raktuk pár darab térkővel és később Bálint gyógytorna gyanánt felásta a földet, amit én vödrökbe lapátolva elhordtam a kertnek olyan területeire, ahol hatalmas gödör tátongott a földben. A kis tűzrakószerűséget feltöltöttük virágföld és trágya keverékével, később pedig a virágmagokat is elültettük körkörös alakban. Meglássuk’ mi lesz belőle! ;)

A konyhakert elég picurka lett. Az az igazság, hogy álmodozhatok én itt hatalmas veteményesről, idén ez már nem fog teljesen megvalósulni. Majd ősszel kell egy nagyobb kertásó partiba belefogni, hogy növelni tudjuk a méretét és, hogy a földnek is legyen ideje szétfagyni a tél folyamán. Most viszont beérjük ezzel a kicsinyke területtel, és örülünk annak, ami van mert volt vele elég munka. Persze azért még mindig izgatja a fantáziámat néhány alternatív megoldás, de ezen még agyban dolgozni kell, hogy jó is legyen, meg pénztárcabarát is. Egyébként 10db eperpalánta már szépen megkapaszkodott a földben, került a veteményesbe két sor spenót is és a szárzeller, valamint a snidling is ki lett már ültetve és még hely is maradt másnak is. Idebent az ablakban előbújt a paradicsom és a paprika, a metélőpetrezselymet nemsokára lehet kiültetni és a fűszernövények is mind egytől-egyig előbújtak.


Virág ügyben még van hova fejlődni. Elkezdtek előjönni a mézvirágok, odakint már 1-2 ixia is előkerült a földből, és ültettem estikét is. A gyümölcsfák pedig már virágba is borultak. Nagyon szépek! :) Hétvégén a ház előtti sziklakertet is gatyába ráztam, mindent kiszedtem, ami nem volt odavaló. Pár hét múlva a balkonládákat is be lehet ültetni és rendben is leszünk egy darabig… aztán minden kezdődik előröl.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése