2014. március 26., szerda

Fehér szerelem, fehér párnák

Magamon is meglepődök, hogy mennyit változott az ízlésem az évek során.
A narancssárga szobafaltól eljutottam a krém színű falakig, majd megvoltam veszve a liláért. (egyébként ez az idei trendszín a lakberendezésben) 
Gondoltam, a krémszínű falhoz és a fekete hemnes bútorokhoz jól megy a lila tapétacsík. Még a radiátor burkolat is lilára volt festve és még az ágytakaró, díszpárna is lila volt. Aztán ez a szerelem 2 évvel ezelőtti költözésünk alkalmával el is múlt. Persze a fekete bútorok maradtak, azt mégsem cseréli le túl gyakran az ember. Viszont bejött a piros szerelem, akkor úgy képzeltem, hogy majd a fekete bútorokhoz, fehér falakhoz jól fog passzolni egy piros kanapé. Nos ez utóbbi nem valósult meg inkább csak az öltözködésemben teljesedett ki. (piros kabát, piros táska, piros cipő) Bár a pirosat még mindig nagyon szeretem, de valahogy ez is lecsengett... nálam most a fehér az új piros! :D Legszívesebben a falakat is fehérre festeném, és letépném a tapétát a falról, de a nappaliban lévő selyemtapétával ha lassan is, de már sikerül megbarátkoznom.


Nekem elsőre kicsit csicsás volt, de sokat tompított rajta a kanapé, a mindenféle csicsától mentes függöny és a letisztultabb formájú bútorok. Sőt! A tapétának köszönhetően most nem úgy néz ki a nappalink, mint egy ikea katalógus. :D Igen kicsit túlzásba vittem az ikeázást, de itt vidéken én még normális és megfizethető bútorboltban nem jártam, így maradt az ikea. A kanapé fölé még keresem a tökéletes polcot, vagy a tökéletes képet. Szeretnék 2 egyforma kis éjjeliszekrényt mellé, és egy jópofa lámpa képe is összeállt már a fejemben. Próbálom saját készítésű kiegészítőkkel, apróságokkal feldobni a nappalit. Félreértés ne essék, nem tervezek lakberendezői babérokra törni, egyszerűen csak szeretném a saját kis életterünket olyanná "varázsolni" amiben jól érezzük magunkat. Aztán ki tudja, hogy néhány év múlva megint minden megváltozik, és valami egészen más fog tetszeni. Fogalmam sincs... majd akkor meglátjuk! :) 

Szóval ezután a kis kitérő után szeretném elmesélni, hogy hétvégén előkaptam a varrógépet és próbáltam újra összhangba kerülni vele. Azt hittem megkergült, mert nem akart szót fogadni, és bosszúságomra mindig összegubancolta az alsó szálat, úgyhogy egy kis törődés gyanánt karbantartást végeztem rajta. Kis tisztogatás, kis olajozás és mintha kicserélték volna.  
Szerettem volna a fehér kanapéhoz fehér párnákat készíteni. Múltkorában az ikeában nevetséges áron vásároltam két piros párnát, ezekre (is) készítettem most huzatot. Volt egy damasztszerű sötétítő anyagom, és azt szabtam fel hozzá. Kettőt csipke szalaggal is felturbóztam. 

 


Miután 2 órán keresztül elbíbelődtem a varrógép gomblyuk készítő programjával a gombokat is felvarrtam a helyükre. (Egyébként nem tudom ki írja, vagy éppen fordítja a varrógépek használati útmutatóját, de esküszöm mintha varrógéppel soha életében nem találkozott volna. Azért valamelyest segítség a leírás, de szent írásnak nem kell venni.)


Mindenképpen levehető és mosható huzatot szerettem volna, úgyhogy összességében elégedett vagyok az eredménnyel, mert mégis csak saját kezűleg oldottam meg a párnahuzat kérdést :) A többi kiegészítő igaz még várat magára, de majd arról is beszámolok.


2 megjegyzés:

  1. Nem tudom, milyen messze laksz Budapesttől, de a Deák tér környékén tudom ajánlani az Eprecske képkeretező szaküzletet a Dob utca elején. Tök jó kis képeik vannak, a kirakatban össze is válogattak jó sokat - ezeken néha egy macsek tanyázik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmm... Eger melletti kis faluban lakom, sajnos a budapesti deáktér nem igazán esik útba, de ha arrafelé járok, körülnézek! :)

      Törlés