2013. március 17., vasárnap

Húsvéti cérnatojás

Tavaly már megpróbálkoztam a cérnatojás készítésével, de nem jött össze, mivel nem volt megfelelő a "ragasztó". A korábbi recept alapján étkezési keményítő és liszt keverékéből kellett volna ragasztót készítenem. Mindent a recept szerint próbáltam, mégsem vált be, úgyhogy el is ment a kedvem a dologtól. Később sem hagyott nyugodni ez a technika és szerencsére még a nyáron bukkantam rá egy másik receptre (linket sajnos nem tudok adni, de lefirkantottam akkor a receptet) amit most  hétvégén ki is próbáltam. 



Hozzávalók:
cérna-pamutfonal
folyékony keményítő (sparban, 100 forintos üzletekben kapni) 
liszt
lufi
olaj
edény

Elkészítés:
Fogtam egy műanyag tálat és 1 rész folyékony keményítőt simára kevertem 1 rész liszttel. Ezután a cérnát beáztattam a keményítős . Amíg a cérna elkezdte magába szívni a ragacsos keveréket tojás alakúra fújtam a lufit, csomót kötöttem a végére és bekentem olajjal. Ezután tetszés szerint össze-vissza elkezdtem rá feltekerni a keverékbe mártott cérnát és hagytam megszáradni. Száradás után kiszúrtam a lufit és a darabjait kioperáltam a tojásból. :)




2 megjegyzés: