2011. december 18., vasárnap

Karácsonyi Angyalszárnyak

Nemrég végeztem a konyhában, ugyanis gőzerővel készülünk már a karácsonyra. Ma sült mézeskalács és Angyalszárny is. Utóbbit szeretném veletek megosztani, mert nagyon jó kis recept, ugyanis nem kell túl sok hozzávaló, és mindamellett, hogy finom, sokáig eláll. (ha egyáltalán marad belőle)

Hozzávalók:

Tészta
40dkg rétesliszt
25dkg margarin
2dl tejföl
pici só

Töltelék
Nos ez szinte bármi lehet, ennek csak a fantáziánk szab határt. Lehet lekvár, dió, mogyoró, mák, gesztenyemassza, vagy akár sós töltelék is. 

A tésztát összegyúrjuk és néhány órát hideg helyen pihentetjük. Ezután a tésztát jól lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd egy nagyobb vizespohár segítségével kiszaggatjuk. Közepébe rakjuk a tölteléket.

(Esetemben most darált mogyorót kevertem össze kicsi rummal, tejjel, cukorral nem túl száraz, de nem is folyós állagúra) Ha a töltelék a helyén van ketté hajtom a tésztát, és a széleket összenyomkodom. Ha nagyon makacskodik a tészta akkor villával szépen összenyomkodom a tészta szélét. 

Előmelegített sütőben 10-12perc alatt készre sütjük. Majd sütés után még melegen vaníliás porcukorba forgatom őket. 

Jó étvágyat hozzá!

1 megjegyzés: