2012. szeptember 28., péntek

Kedvenc almás pitém

Ha ősz, akkor pite! :)


Tészta hozzávalói:
30 dkg liszt
18 dkg puha vaj
2 ek. porcukor (vagy annak megfelelő édesítő)
reszelt citromhéj
csipet só
2 ek. hideg víz (vagy amennyit felvesz)

Töltelék:
80 -100 dkg aprított gyümölcs (alma/körte)
18-20 dkg cukor (vagy annak megfelelő édesítő)
2,5 ek. liszt
citromlé
fahéj

+1tojás a kenéshez

A tészta hozzávalóiból puha tésztát gyúrunk, majd hűtőbe tesszük pihenni. Addig megpucoljuk az almát/körtét, majd tetszés szerint felaprítjuk. Egy lábasba tesszük és 3-4 percig dinszteljük (pároljuk) majd a tűzről levéve hozzáadom a cukrot/édesítőt, egy fél citrom levét, fahéjat és a 2,5 ek. liszttel összeforgatom. Ezután fogom a hűtőben pihenő tésztát, megfelezem és alaposan lisztezett felületen egyenként vékonyra nyújtom őket. Az egyik kinyújtott tésztával kibélelem a pitetepsi alját, majd belenyomkodom a formába. 

200 fokra előmelegített sütőben 5-8 perc alatt elősütöm a tésztát, majd kiveszem és ráborítom a tölteléket. Ezután befedem a maradék tésztával, a közepén bevagdosom, vagy megszurkálom villával. Tojással megkenem (elhagyható) és 200 fokon előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütöm. 

Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

  1. huh, de szép! még sosem csináltam ilyen "Hófehérkés pitét" kerek tálban. Ha nem lennék diétán, befalnám az egészet :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D No, hát egyszer a diétának is vége lesz, nem igaz? :) Majd akkor szabad pitézni! :) Kitartás a diétához!

      Törlés
  2. Ez tuti ki lesz próbálva! :) Akármikor látok ilyen pite receptet megcsinálom, hátha olyan lesz , mint amit Londonban ettem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsi vagyok, hogy ez olyan-e mint amilyen receptet keresel! :) Majd meséld el! :)

      Törlés